Društvo

Hasanović: Lokalna samouprava dokazuje da je servis građana

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je za Radio televiziju Novi Pazar izjavio da 10 godina predstavnici lokalne samouprave rade u interesu građana, te da su dokazali da je lokalna samouprava njihov servis. On dodaje da je dokaz za to izvođenje mnogobrojnih projekata, koji su realizovani u proteklom periodu. Hasanović podseća da se infrastrukturni radovi izvode na mnogim lokacijama u gradu.

Iako se zvanično bliži kraj građevinske sezone, putarima lepo vreme ide na ruku. Građevinska sezona se odvija u punom jeku, a radnici su i danas radili na brojnim lokacijama u gradu na prirpemi za asfalt, ali i na izvođenju finalnih radova u pojedinim ulicama. U Pljevaljskoj ulici u toku je sređivanje trotora, a ova ulica je asfaltirana pre nekoliko dana. Intezivno se radi i u Ulici 8. Mart, gde je prethodno rekonstruisana vodovodna mreža i u toku su pripremni radovi za postavljanje aslfalta. U blizini, kod osnovne škole Bratstvo i vrtića u toku je potpuna rekonstrukcija puta. Građani, koji ovd ežive, ali i oni koji svakdnevno prolaze Ulicom Gojka Bačanina kažu da su ovi radovi mnogo značajni, te da će ovom prometnom ulicom biti sigurniji kada se radovi završe, jer će deca imati sređene trotoare i bolji pristup obrazovnim institucijama.
Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je obilazeći gradilište rekao da se sa radovima neće stati sve dok za to budu dozvoljavali vremenski uslovi. On se nada da će svi planirani radovi biti gotovi u ovoj godini. Hasanović najavljuje još intezivniju građevinsku sezonu sledeće godine. I zimski meseci će biti radni, jer će se raditi na projektima, a izrada plana za sledeću godinu već je u toku.

Hasanović podseća da se radi na mnogim lokacijama u gradu u skoro svim naseljima grada. Osim centra grada, u Muru se rade dva kraka, u Kolubarskoj ulici, u Selakovcu 410, 412, Rama Rožajca, u Ulici Ruđera Boškovića za asfalt se pripremaju dva kraka, sređuju se ivičnjaci i u Pribojskoj ulici. Intezivno se izvode radovi i na izgradnji dva platoa u krugu Doma zdravlja, ali i kod Bor zgrade. Radi se u naselju Blaževo. Za petak i subotu najvaljeni su asfalreski radovi u ulicama 426 i 404, a vikend kada škole ne rade biće iskorišćen za izvođenje finalnih radova u Ulici Gojka Bačanina.

Podeli