Sport

Uspela promocija ŽOK Novi Pazar

Ženski odbojkaški klub Novi Pazar nalazi se u vrhu tabele Druge lige Zapad, a promotivnom treningu u dvorani Pendik koji je predvodio trener Adis Micanović prisustvovale su prvotimke i oko 150 devojčica.

“Prelepa slika došla je kao posledica danonoćnog rada u prethodna dva meseca. Malo klubova u Srbiji može da se pohvali tim što ima Novi Pazar. Potajno se nadamo ove sezone možemo do većeg ranga, a ze nekoliko godina i do Superlige”, rekao je Micanović.

Predsednik kluba Nermin Bejtović podsetio je da je Novi Pazar u prethodnom periodu pojačao ekipu, stručni kadar i upravu.

“Napravili smo iskorak u organizaciji kada je u pitanju rad sa svim selekcijama, a toga ne bi bilo bez podrške i velikog razumevanja gradonačelnika Nihata Biševca. Nadam se da ćemo dobiti zasluženo mesto i biti među klubovima sa najviše sportista”, naveo je Bejtović.

Sportski direktor Jakup Zatrić ocenio je da je za relativno kratko vreme urađeno više od očekivanog.

“Imamo uporišta u Ekonomsko-trgovinskoj školi, te osnovnim školama ‘Stefan Nemanja’ i ‘Ćamil Sijarić’, a stalno treba da radimo na jačanju trenerskog kadra. Ako nastavimo ovako, očekujem da uskoro da postanemo ozbiljan centar ženske odbojke u Srbiji”, kazao je Zatrić.

Dugogodišnji igrač i trener Novog Pazara, a sada predsednik Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Radoslav Milić najavio je da će čelnicima OSS preneti sjajne utiske iz dvorane Pendik.

“Generalno, ženska odbojka u Srbiji je u ekspanziji, ali ovo što se može videti u Novom Pazaru je izvanredno i zaslužuje veliku podršku od svih struktura. Veliki je broj dece, a ovo je jedini ženski klub u našem gradu koji je krenuo pravim putem”, zaključio je Milić.

M. Minić

Podeli