Društvo

Ugljanin: BNV ne pripada ni jednoj političkoj opciji, radićemo kao jedan tim

” Želimo da napravimo lijepu atmosferu, da formiramo Vijeće i da poručimo Vučiću da nikad neće moći da dobije BNV i da nikad neće moći da pobjedi u Pazaru”, rekao je Sulejman Ugljanin okupljenim građanima ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća nakon proglašenja rezultata.

” Danas su Bošnjaci u Sandžaku i širom zemlje izabrali Bošnjačko nacionalno vijeće. Ovo je novi saziv Vijeća u kome najveću podršku ima lista “Samoopredjeljenje“, rekao je njen nosilac, Sulejman Ugljanin, istakavši da Vijeće ne pripada ni jednoj političkoj opciji i da će vijećnici raditi kao jedan tim.

” Bošnjačko nacionalno vijeće ne pripada ni jednoj političkoj grupaciji, to je bošnjačko zvanično javno dobro koje se trudi da unaprijedi i globalne nacionalne interese, identitet, te ustavom i zakonima zagarantovana prava“, rekao je Ugljanin i ukazao na važnost ovih izbora.

” Moram da kažem da su ovo najznačajniji izbori za Bošnjake od raspada bivše SFRJ zato što Bošnjaci u ovoj državi imaju mnogo neriješenih pitanja i veliki broj problema. Bošnjaci su izabrali svoje Vijeće koje ima zakonska ovlašćenja da sa predstavnicima Međunarodne zajednice rješava nagomilane probleme i neriješena pitanja “ rekao je nosilac pobjedničke liste na izborima za BNV.

„Mi ćemo zajedno sa listom “Vakat je” zajednički da zastupamo interese Bošnjaka. Ostallim učesnicima ostaje da uđu u sastav bošnjačke narodne skupštine i da zajednički rješavamo probleme.

Podeli