Društvo

Uprkos visokim temperaturama, grejna sezona počela na vreme

I ove zime, kao već nekoliko godina unazad, korisnici Gradske toplane biće uredno snabdeveni toplotnom energijom – rekao je za našu TV direktor tog preduzeća Dejan Nićiforović.  On je istakao da, iako je porocenat naplate povećan, građani ovom preduzeću duguju ukupno 140 miliona dinara, uprkos tome što  je reprogram starog duga u ovom javnom preduzeću uvek aktuelan.

Iako temperature ovih dana više podsećaju na proleće, grejna sezona za korisnike Gradske toplane počela je na vreme. Sklopljen je dogovor sa dobavljačima o potrebnoj količini energenata, i s obzirom na unapređenu uslugu, kako ističe direktor ovog javnog preduzeća, s pravom se očekuje redovnije izmirivanje obaveza.

”Toplana se potrudila da pripremi sezonu najbolje što može. Za sada je sve u redu. Ugovorili smo nabavku energenata, jer nama su ograničeni skladišni prostori što se tiče i uglja i mazuta i zato ne možemo da nabavimo energente za celu sezonu unapred”, kaže direktor JKP ”Gradska toplana Dejan Nićiforović.

Usluga je unapređena već godinama unazad, procenat naplate postepeno raste, ali građani i privreda i dalje duguju Toplani 140 miliona dinara.

”Sada s pravom tražimo od građana da nam plate uslugu”, kaže Nićiforović. Ističe da je reprogram zaostalog duga uvek aktuelna opcija.

S.Lj.

 

Podeli