Sport

Biševac: Podrška za mlade, a već vrhunske evropske sportiste

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas na prijemu u čast mladih sportista, teniserke Fatme Idrizović i atletičara Elzana Bibića, te selektora i trenera atletske selekcije Srbije Edina Zukovića i Rifata Zilkića, da će grad na razne načine nastaviti da prati njihova vrhunska ostvarenja.

“Zadovoljstvo je ugostiti mlade, a već vrhunske evropske sportiste. Znam koliko je trebalo odricanja i ulaganja da Fatma dođe do trenutnih visina. Bibić je iz sjajno organizovanog kluba, koji predvode predsednik Nusret Ćorić i trener Rifat Zilkić, a čiji je sportski direktor Edin Zuković prvi Pazarac na poziciji selektora seniorskog državnog tima”, rekao je Biševac.

On je najavio da će Novi Pazar nastaviti da ulaže u sportiste i infrastrukturu, izrazivši očekivanje da će njihovi rezultati u narednom periodu biti još bolji.

Idrizović je druga u Evropi u uzrastu do 14 godina, a naredne godine očekuju je nastupi na ITF turnirima.

“Najveći uspeh ostvarila sam osvajanjem mastersa u Italiji, a upravo sam stigla iz Španije, gde sam pobedila na turniru za teniserke do 16 godina. Već sam igrala ITF turnire, a naredne godine biće ih mnogo više”, najavila je Idrizović.

Bibić je trenutno jedan od najboljih evropskih juniora, a tokom 2018. godine oborio je više državnih rekorda na 1.500, 3.000 i 5.000 metara.

“Prezadovoljan sam rezultatima u poslednjoj juniorskoj sezoni, a očekuju me još Kros Balkana u Botošaniju, u Rumuniji, te Evropsko prvenstvo u krosu, čiji je domaćin holandski Tilburg. U odličnoj sam formi”, otkrio je Bibić.

Zuković, koji odnedavno predvodi atletičare Srbije, prvi je Novopazarac na mestu selektora neke državne seniorske reprezentacije.

“To je velika čast, ali i obaveza. U klubu dugoročno beležimo vrhunske rezultate i verujem da ćemo nastaviti uspešno da sarađujemo sa gradskim strukturama i Sportskim savezom Novi Pazar”, kazao je Zuković.

M. Minić

Podeli