DruštvoVesti

Vakat je: Da reis Kavazović ne bude zloupotrebljen

Kandidati sa liste ”Vakat je prof. dr sait Kačapor” izrazili su bojazan da reis ul ulema IZ u BiH Husein efendija Kavazović svojim dolaskom u Novi Pazar ne bude zloupotrebljen u svetlu predstojećih izbora. Oni su na konferenciji u Bošnjačkoj zajednici kulture ”Preporod” u Sarajevu apelovali na njega da se sačuva od zloupotreba bilo koje liste.

Komentarišući dolazak reis ul uleme Husein efendije Kavazovića u Novi Pazar , predsednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” u BiH prof. dr. Senadin Lavić, koji je u Sarajevu ugostio predstavnike liste ’’Vakat je prof. dr Sait Kačapor’’ , kazao je da u trenutku predizborne kampanje treba da se sačuva od zloupotrebe bilo koje liste.

Kavazovićev dolazak komentarisao je i nosilac liste prof. dr Sait Kačapor koji je pozvao reisa Kavazovića da poseti sve liste koje učestvuju na predstojećim izborima. Sve ili ni jednu, posebno naglasavši da je on reis svih Bošnjaka.

I kandidat na listi doc. dr Rifat Redžović apelovao je govoreći  na konkeferenciji u ’’Preporodu’’  na to da reis Kavazović, kako je rekao, ne bude zloupotrebljen.

Kandidat na listi ”Vakat je” Elvir Eminbegović je izrazio bojazan da će reis Kavazović biti uvučen u kampanju, te da je poziv na proslavu  godišnjice osnivanja  Sandžačkog Mešihata samo izgovor.

Predsednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” u BiH prof. dr. Senadin Lavić na kraju je zaključio da lista ’’Vakat je prof.dr Sait Kačapor’’  ima program koji obećava ozbiljan, kvalitetan i stručan rad, te da predstavlja najbolji izbor za Bošnjake Sandžaka.

 

Senada Kalić

Podeli