Društvo

Kačapor: Zukorlić je lepši, ali ja imam program

Prof. dr Sait Kačapor, nosilac liste “Vakat je” koja će učestvovati na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća, izjavio je u Novom danu da se u Sandžaku vodi “žestoka kampanja” i da bi on voleo da se suprotstavljaju argumenti, odnosno da narod bira program.

“Ja priznajem da je Muamer Zukorlić lepši od mene, ali ja imam program”, rekao je Kačapor i ocenio da jedna lista izbore shvata kao borbu za život i smrt, dok ostale tri liste “vode normalno svoje kampanje”.

Kačapor je ocenio da su Bošnjaci, ne svojom voljom, svedeni na nacionalnu manjinu.

“Oni žele da budu lojalni ovoj zemlji, ali žele da im država na isti način vrati – da ih uvažava kao građane, da uvažava njihovu kulturu…”, kaže on.

Prema njegovim rečima, informacija da Beograd podržava Muamera Zukorlića je “proizvod Zukorlićeve priče”.

“Nije naša priča da Beograd podržava Zukorlića nego je njegovo predstavljanje da ga Beograd podržava. Napisao sam otvoreno pismo predsedniku Vučiću i gospođici premijerki u kojem sam pitao da li je to istina, nisam dobio odgovor. Ali po onome kako se Zukorlić ponašao u toku ove predizborne kampanje svima je u Sandžaku pokazivao nadmoć jer ima podršku iz Beograda”, rekao je Kačapor.

On tvrdi da lista “Vakat je” jedina ima platformu i vrlo jasno napisan program.

“Mi smo se formirali upravo zbog toga kad smo videli da ni (Rasim) Ljajić nema svoju listu, da ni Fejzija Murić sa svojom strankom nema svoju listu, da Mirsad Đerlek nema svoju listu, da LDP nema svoju listu. Intelektualci su se skupili, ali na našoj listi ima kandidati koji su članovi SDP-a i SDA, ja nisam član nijedne političke stranke”, rekao je on.

Kačapor tvrdi da je njihov prvenstveni cilj da se “smire strasti u Sandžaku jer se zavađene strane ne mogu same pomiriti”.

Izvor: N1

A. Ni.

 

Podeli