Društvo

Forum žena SDP podržao listu “Vakat je”

Forum žena Sandžačke demokratske partije podržao je listu „Vakat je“ za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Na ovoj listi nalaze se mahom stručni i obrazovani ljudi, koji će se, kako je istaknuto na skupu boriti za sva prava Bošnjaka.

Na skupu Foruma žena Sandžačke demokratske partije doneta je da pripadnice lepšeg pola ove stranke na predstojećim izborima za BNV podrže listu Vakat je. Kako je istaknuto na ovom skupu to je lista koja će Bošnjačko nacionalno veće voditi u skladu sa interesom Bošnjaka dosledno i predstavljati ga u pravom svetlu. Kako su istakli, lista pod rednim brojem tri, koju predvodi profesor doctor Sait Kačapor sastavljena je od najstručnijih ljudi, uglednih građana ove zejdnice i onih koji su spremni da svoje znanje stave na raspolaganje građanima.
Ispred Foruma žena Sandžačke demokratske parije Senada Leković ističe da, koja već godinama učestvuje u javnom životu, kaže da se lista “Vakat je” od početka izborne kampanje izdvojila po kvalitetu.

“Ovu listu čine kvalitetni ljudui, profesionalci u svojim oblastima u poslovima kojima se bave. Nisu političari, ne bave se laganjem, žive od svog rada, koji je vezan za ove oblasti koje se tretiraju u Bošnjačkom nacionalnov vijeću, kao ključne za naše nove generacije i za sve ono što čini naš ćivot bogatijim duhovno i u obrazovnom smislu. Upravo iz tih razloga dajemo podršku listi “Vakat je”, zato što je čine profesori, nastavnici, lekari i stručnjaci u svojim oblastima. To su ljudi, koji su poznati u gradu, kvalitetni radnici, uspešni u svojim profesijama. Smatram da nije svejedno kako će naša deca odrastati, kako će se obrazovati, da li će našoj deci biti prezentovano nešto na pravi način i upravo zbog toga pozivam sve sugrađane, koji žele bolju budućnost svojoj deci da podrže listu “Vakat je”, rekla je Lekovićeva.

Skupu su se obratile i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost i odbornica Banina Muderizović, koja je pozvala sve žene da učestvuju u društvenom životu id ala svojoj podršku ovoj listu, na kojoj su i uspešne žene u Novom Pazaru.

Kandidatkinja liste “Vakat je” Nezrina Dolovac je zahvalila Forumu žena SDP, što su ih podržali.

Skup su posetili kandidiati sa liste “Vakat je”, koji su zahvalili Forumu žena što podržavaju njihov rad. Njima su se pridružili i predstavnici Sandžačke demokratske partije i na taj način podržali ove kandidate sa liste pod rednim brojem 3. Oni su pozvali sve Bošnjake da u sredu 31.oktobra dođu na završnu konvenciju na kojoj će kandidiati predstaviti svoj program i ciljeve budućeg Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Događaj je zakazan u 18 sati u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru.

 

Podeli