Društvo

Otvorena ruka stiže svuda

Porodici osmogodišnjeg dečaka, koji je potrčao u reku kako bi uzeo loptu, a smrti ga je spasila radnica Sportskog saveza Sanja Premović već je pristigla pomoć Otvorene ruke i loklne samouprave Novog Pazara. Obezbeđene su namirnice i higijenska sredstva, a i novčana pomoć, koja će im olakšati situaciju u kojoj se trenutno nalaze.

Na odbojkaškoj utakmici dečaku, kojeg je Novopazarka Sanja Premović spasila sigurne smrti dodeljena je lopta zbog simbolike, jer je za njom u potrčao u reku Rašku, ne razmišljajući koliko to opasno može biti za njega. Tada mu je život spasila Premovićeva. Pomoć Otvorena ruke, koja je obećana pre dva dana već je stigla do njih. Samohrana majka dečaka kaže da joj je svaka pomoć značaja, te da su uslovi u kojima žive nepodnošljivi, a pored teške ekonomske situacije bori se i sa bolestima dvoje dece.

Otvorena ruka, kao i mnogo puta do sada pritekla je u pomoć , pa je stigla i do ove pordice u nevolji. U kućici pored Raške živi petočlana porodica . Njima je danas dodeljena pomoć u vidu namirnica i higijenskih sredstava, a dr Nedžad Kršić iz ove humanitarne organizacije kaže da je Otvorerna ruka pružena svima, kojima je pomoć potrebna. Ispunili su obećanje, a nastaviće da pomažu ovoj porodici, koja živi u lošim uslovima. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obezbedio je i novčana sredstva.

Kršić poziva građane da se pridruže Otvorenoj ruci i skladu sa svojim mogućnostima pomognu ovoj porodici, kao mnogim o kojima ova humanitarna organizacija brine već godinama.

Podeli