Novo vatrogasno vozilo stiže u Novi Pazar

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutraÅ”njih poslova NebojÅ”a Stefanović prisustvovao je danas primopredaji tri navalna vatrogasna vozila koja su vatrogasci iz Južnog Velsa, udruženi u organizaciju ā€žBlazing to Serbiaā€œ, donirali Sektoru za vanredne situacije.

Vozila će biti raspoređena u vatrogasnoā€“spasilačkim jedinicama u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgradu, navodi se u saopÅ”tenju.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo ovim vozilima, uz navalne kamione i opremu koje je Ministarstvo već nabavilo, i koje planira da kupi tokom ove i naredne godine, pokuÅ”ati da ā€žpoÅ”alje u penzijuā€œ najstarije kamione koji su u vatrogasno-spasilačkim jedinicama viÅ”e od 30 godina.

ā€žZahvaljujem se sjajnim ljudima iz Južnog Velsa, koji već godinama sarađuju sa naÅ”im Sektorom za vanredne situacije. Tri navalna vatrogasna kamiona, samo su deo od 26 kamiona koje je prethodnih godina donirala ova organizacijaā€œ, rekao je Stefanović po primopredaji kamiona u sediÅ”tu Uprave za vanredne situacije u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ova donacija je simbol viÅ”egodiÅ”njeg prijateljstva, a Ministarstvo unutraÅ”njih poslova i srpski vatrogasci osećaju iskrenu zahvalnost organizaciji ā€žBlazing to Serbiaā€œ, koja se trudi da pomogne u opremanju naÅ”ih jedinica koje spasavaju živote u Srbiji, dodaje se u saopÅ”tenju.

ā€žOčekujem da ćemo, zahvaljujući ovoj donaciji, biti spremniji da pružimo pomoć građanima tamo gde je najpotrebnija. Ova vozila, za razliku od standardnih koja imaju obično tri lestve, imaju čak 11 lestvi, koje dostižu visinu od 14 metara. Reč je o vozilima izuzetne tehničke opremljenosti koja će u narednim godinama služiti naÅ”im vatrogascima za spasavanje životaā€œ, zaključio je Stefanović.

Osnivač organizacije ā€žBlazing to Serbiaā€œ i komandir stanice u Kafiliju Stiv Logan istakao je da je tokom desetogodiÅ”nje saradnje ostvarena jaka veza između vatrogasaca Srbije i Velsa i stvorena neraskidiva prijateljstva.

Logan je ukazao da je ova organizacija, od osnivanja do danas donirala 26 vatrogasnih vozila i veću količinu vatrogasne opreme i dodao da je ova saradnja primer kako obični ljudi mogu ostvariti izuzetne odnose, navodi se u saopÅ”tenju.

Ambasador Velike Britanije Denis Kif naveo je da je ova donacija simbol dugogodiÅ”nje saradnje i prijateljstva između Srbije i Velsa, posebno u oblasti bezbednosti.
ā€žVeoma sam zadovoljan da posle 10 godina organizacija ā€žBlazing to Serbiaā€œ, ima joÅ” jednu priliku da doprinese saradnji. Zahvaljujem se ministru Stefanoviću i Ministarstvu na uspeÅ”noj saradnji u mnogim oblastimaā€œ, rekao je Kif.

(Danas)

Podeli