DruštvoVesti

Trebaju li Zukorliću dozvole ili saglasnot?

Grupa građana, prema tvrdnjama Matice Bošnjačke, u salu Skupštine grada ušla je da bi tražila odgovore od gradonačelnika i vladajuće većine zbog odbijanja da izdaju dozvole za asfaltiranje. Pre nedelju dana nosilac te liste Muamer Zukorlić tvrdio je da od gradonačelnika očekuju saglasnot, u današenjm saopštenju međutim tvrde da nemaju ni dozvole.

Komentarišući saopštenje za javnost 22 nevladine organizacije koje su juče upozorile na velike tenzije u Sandžaku pred izbore za BNV, u Matici Bošnjačkoj tvrde da je jedini incident koji je obeležio dosadašnju kampanju, kako navode, fizički napad funkcionera i činovnika Gradske uprave kada je veća grupa građana ušla u salu Skupštine grada tražeći odgovore od gradonačelnika i vladajuće većine zbog odbijanja da izdaju dozvole za asfaltiranje 21 ulice.

U saopštenju Matice Bošnjačke navodi se termin dozvola iako je pre samo nedelju dana nosilac liste Muamer Zukorlić građanima kazao od gradonačelnika očekuju saglasnost.

Optužbe o stavljanju potpisa na saglasnot, odnosno dozvole, koje kako matica Bošnjačka tvrdi nisu ni izdate, prema rečima gradonačelnika Biševca predmet su manipulacija. On je gostujući na RTV Novi Pazar kazao da u Gradsku upravu nije stigao nijedan pisani dokument koji potvrđuje tvrdnje Zukorlića da postoji novac namijenjen za asfaltiranje ulica.

Podeli