Društvo

Priznanja i zahvlanost zaslužnima za uspjeh Sandžačkih igara

Na svečasnoti održanoj u glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća uručune su plakete i zahvalnice zaslužnima za uspješno organizovanje Sandžačkih igara.

Ideju ponovnog pokretanja Sandžačkih igara, tradiconalne i najmasovnije sportske manifestacije podržali su grad Novi Pazar i Bošnjačko nacionalno vijeće. Iza uspjeha koji su zabilježile Sandžačke igre, a čiji je domaćin bio Novi Pazar stoje brojni kolektivi i pojedinci, njima je danas ukazana posebna zahvalnost.

Sandžačke igre održane su krajem avgusta i početkom septembra, obilovale su novinama i kvalitetnim sportskim postignućima.

Priznanja za doprinos u organizaciji, praćenje nadmetanja i promociju Sandžačkih igara uručena su medijskim uposlenicima, najveći broj priznanja otišao je u najveću medijsku kuću u regionu, Radio televiziju Novi Pazar.

Ugljanin je od predstavnika opština i gradova na prijemu zatražio da za tako veliki projekat kao što su Sandžačke igre konkurišu i kod stranih donatora, obzirom da je riječ o prekograničnoj saradnji.

A. Ni.

Podeli