Društvo

Predstavnici liste “Vakat je” dočekani srdačno

Meštane Ulice Ruđera Boškovića posetili su i predstavnici liste „Vakat je“, koji su pozdravili to što lokalna samouprava radi za svoj narod, a to izgradnja infrastrukture. Nosilac Sait Kačapor kaže se da se predstavnici te liste bave pravima Bošnjaka, a ne asfaltiranjem , ali su, kako je rekao, bolji uslovi za život itekako bitni.

Obilazeći građane, kojima su predstavili svoje ciljeve, aktivnosti u oblastima, kojima treba da se bavi bošnjački savet , predstavnici liste “Vakat je” naišli su na asfaltiranje ulice i tom prilikom podelil radost sa okupljenim građanima. Oni su i u ovom delu grada naišli na podršku
.
“Prilikom svojih redovnih aktivnosti, slučajno smo navratili i drago nam je što smo videli da se asfaltira još jedna ulica. Mi se asfaltiranjem nismo bavili. Želim građanima da poručim biće asfalta, biće zgrada, ali ako ne budemo čuvali naš jezik, kulturu i običaje neće biti nas. Mi kažemo vakat je da se bavimo obrazovanjem, službenom upotrebom jezika i pisma, informisanjem, a asfaltiranje je jedna aktivnost, koja se stalno obavlja”, rekao je Kačapor.

Kako bi pridobili što veću podršku, predstavnici liste “Vakat je” nastaviće da građanima predstavljaju svoje polanove u oblastima, obrazovanja, kulture, medija i očuvanja tradicije.

Podeli