DruštvoVesti

Tutin: U Zapadnom Mojstiru otvorena nova osnovna škola

U tutinskom selu Zapadni Mojstir, uz prisustvo meštana, učenika, prosvetnih radnika i funkcionera lokalne samouprave svečano je otvorena novoizgrađena školska zgrada isturenog odeljenja  OŠ “Aleksa Đilas Bećo” iz Drage.

Objekat su presecanjem vrpce svečano otvorili predsednik opštine Tutin Kenan Hot i direktor OŠ “Aleksa Đilas Bećo” Jusuf Demić.

Svečanost otvarenja objekta počela je učenjem dove za rahmetli Šemsudina Kučevića, tragično stradalog predsednika opštine Tutin, koji je svojevremeno položio kamen temeljac za izgradnju ove škole.

Projekat vredan preko 150.000 eura finansirali su lokalna samouprava Tutina i Evropski progres.

Predsednik opštine Tutin u svom obraćanju prilikom otvaranja škole rekao je da je ovo jedan u nizu realizovanih projekata i izrazio svoje zadovoljstvo što će deca u ovoj školi biti u prilici da pohađaju nastavu na bosanskom i srpskom jeziku.

Pored ove školske zgrade uskoro se očekuje otvaranje rekonstruisane zgrade srednjih škola u Tutinu kao i nove škole u selu Šaronje, a vrednost ovih projekata, kako navode u lokalnoj samoupravi, prelazi 1.200.000 hiljada eura.

 

Izvor: Sandžačke novine

Podeli