Sport

Došljak: AMK Novi Pazar imao sjajnu sezonu, dogodine vozim i brdo

Član Auto moto kluba Novi Pazar Esad Došljak osvojio je tri šampionske titule u konačnom poretku za prvenstvo države u brzinskoj vožnji, uz ekipnu drugu poziciju, dok je u Regionalnom kupu zauzeo prvo i drugo mesto.

“Sezona je završena krajem septembra u Mostaru. U šampionatu Srbije pripala su mi prva mesta u Klasi p2 pro rwd, Superfinalu i Klasi 10 sekundi, dok sam u poretku za Regionalni kup slavio u Klasi p2 pro rwd, uz vicešampionsku titulu u Superfinalu. Posebno me raduje drugo mesto u Srbiji u ekipnoj konkurenciji. Čestitam kolegama”, rekao je Došljak.

On je odlučio da naredne sezone vozi i brdo, s obzirom da je Velika nagrada Novog Pazara, u kojoj su ove godine debitovali Edin Ujkanović i Aldin Isović, od 2017. u kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije.

“Stigao nam je 2K8-4 sa dva motora na četiri pogona. Verujem da će i 2019. biti uspešna, da će naš novi automobil obeležiti brdski šampionat Srbije i da ćemo imati odličnu reklamu”, naveo je Došljak.

Došljak je najavio da će za volanom Audija RS4 naredne sezone biti među svetskom elitom na kraku čuvenog Silverstona poznatog kao Santa Pod, gde će pokušati da popravi svoj i evropski rekord Klase 4WD stage 2 od 8,059 sekundi.

M. Minić

Podeli