Društvo

Sve više dobrovoljnih davalaca krvi

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Elektrodistribucije Novi Pazar organizovao je 18.po redu, sada već tradicionalnu, akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Organizatori su zadovoljni odzivom, a opšti utisak je da je iz godine u godinu sve više dobrovoljnih davalaca krvi u Novom Pazaru.

Za višestruke davaoce krvi, najveća satisfakcija i motiv za ovakav čin je spoznaja da će na taj način nekome spasiti život. Jedan od takvih je i Miroslav Marković, koji je danas 45.put dao krv.

Akcija se već peti put organizuje u saradnji sa kragujevačkim Kliničkim centrom.

”Svi teži pacijenti, neurohirurški, sa krvarenjima dolaze upravo u Klinički centar Kragujevac, tako da je od izuzetnog značaja što imamo ovakvu saradnju, ne samo hirurških već i hematoloških pacijenata”, ocenila je doktorka Marija Vraneš iz Kragujevca.

Veliko interesovanje dobrovoljnih davalaca bilo je primetno već u ranim jutarnjim časovima, kada se očekivlao da će ovom akcijom biti prikupljeno od 100 i 120 jedinica krvi.

Predsednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi, Ferid Lukač kaže da je zadovoljan odzivom, te da se i ove godine beleži veliki broj davalaca iz različitih krajeva Srbije i Crne gore.

Akcija dobrovoljnih davalaca krvi u prostorijama Elektordistribucije Novi Pazar, trajala je jutros od 9 do 13 časova.

S.Lj.

Podeli