Društvo

Biševac: Najuspešnija infrastrukturna godina

Asfaltirana je još jedna ulica u Novom Pazaru. Obilazeći radove gradonačelnik Nihat Biševac je rekao da je ovo najuspešnija infrastrukturna godina za Novi Pazar, kada je veliki broj ulica asfaltiran, a u planu da do kraja građevinske sezone grad bude bogatiji za još novih sređenih puteva.

Poplave su prošlost   za meštane naselja Pobrdje. Komunalna infrastruktura je kompletno sređena. Izgrađena fekalna, kišna kanalizacija, rekonstruisana vodovodna mreža, a danas je postavljen i asfalt u dužini od 500 metara. Meštani kažu da će sada živeti bolje, a s obzirom da se većina njih bavi poljoprivrednom proizvodnjom lakše će plasirati svoje proizvode.

Predstavnici lokalne vlasti obišli su finanle radove u Pobrđu. Gradonačelnik Nihat Biševac ističe da se radi velikim intezitetom, kako bi planirane ulice bile završene do kraja građevinske sezone. On ocenjuje da je ovo jedna od najuspešnijih godina za infrastrukturu u Novom Pazaru, te da se radovi izvode od sopstvenih sredstava i uz pomoć Vlade Republike Srbije.

Rekonstrukcija vodovodne mreže počela je da se radi u Ulici Rama Rožajca. Finalni pripremi radovi za asfalt počeli su i na izgradnji kružne saobraćajnice kod Opšte bolnice. Sutra počinje da se radi i Ulica Vehba Kolašinca, a za sutra je najavljeno da će početi da se radi u Ulici 8.marta, pa će u toj ulici biti zabranjeno kretanje vozila, za funkcionisanje saobraćaja biće određena privremena alternativna saobraćajna signalizacija.

Asfaltiranje ulice u Pobrđu nije jedino gradiliste u Novom Pazru, na kojem se radi na poboljsanju infrastrukture. Mehanizacija se nalazi na 15 lokacija, gde se intezivno radi na pripremi za asfalt.

Podsećamo u Novom Pazaru za asfalt se pripremaju tri kraka Pribojske ulice, Radi se u Pljevaljskoj ulici, tri kraka Ulice Ruđera Boškovića, biće sređen i krak Sjeničke ulice, Ulice u Selakovcu Duborvačka 404,410, 412. Za asfalt se priprema i krak Ulice generala Živkovića.

 

Podeli