Društvo

Održana vanredna sjednica Saveta za bezbednost

Povodom tragedije, velikog požara u zgradi „Bor“, zasjedao je i Savet za bezbednost grada Novog Pazara. Članovi tog radnog tijela razmatrali su trenutnu bezbjedonosnu situaciju u gradu, a povodom tragičnog stradanja tri žene u požaru u zgradi “Bor”.

Sjednica Saveta za bezbednost grada Novog Pazara počela je učenjem dove i minutom ćutanja u znak poštovanja prema žrtvama požara u „Bor“ zgradi.

Hitnu sjednicu sazvao je predsjednik ovog savjetodavnog tjela Skupštine grada, a na prijedlog članova iz SDA Sandžaka i BNV.

“Skupštini Novog Pazara uputićemo preporuku da kroz institucije sistema, pre svega mislim na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Sektor za vanredne situacije, se pristupi jednom detaljnijem, kompletnijem i boljem opremanju ovdašnje Vatrogasno-spasilačke brigade, kako bi oni u ovakvim situacijama pružili što bolju uslugu”, rekao je predsjednik Saveta za bezbednost Hajrudin Hajrović.

Zajednički zaključci članova sa ove sjednice Saveta za beubednost prosleđeni su Skupštini Novog Pazara na dalja razmatranja.

A. Ni.

Podeli