Društvo

Gradonačelnik Biševac obišao stanare zgrade, obećao pomoć u sanaciji

Gradonačelnik, Nihat Biševac obišao je danas stanare Bor zgrade koju je zahvatio požar. Grad će preuzeti sve mere i obaveze kako bi porodice, čiji su domovi izgoreli u požaru ili oštećeni tokom akcije spasavanja i gašenja vatre, što pre dobili uslove za normalan život.

U raščišćavanju stanova, hodnika i ulaza zgrade učestvovali su brojni. Svi su se nesebično založili da omoguće da požarom zahvaćeni spratovi Bor zgrade što pre budu renovirani. Renoviranje i radovi počinju već sutra. Izvodiće ih gradjevinsko preduzeće Ikan company.

Grad Novi Pazar je, kako dalje objašnjava gradonačelnik Biševac, učinio sve u oblasti svojih ingerencija da ublaži štetu i pomogne. Podsetio je i na ono što nije ingerencija grada.

“Vatrogasno spasilačka jedinica nije u nadležnosti lokalne samouprave. Ona je u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, tako da su oni nadležni za njeno opremanje, obuku i gašenje požara. Lokalna samouprava je tu sanira posledice požara”,  istakao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Sanaciji štete pristupiće se odmah po završetku uviđaja od strane nadležnih organa. Obavljaće je sve lokalne firme uz pomoć ovdašnjih javnih preduzeća.

N. H.

Podeli