Društvo

Bilgič juče boravio u Novom Pazaru

Visoka delagcija ambasade Turske u Srbiji boravi u Novom Pazaru. Na sastanku sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, razgovaralo se o projektima, koje je ta zemlja finansirala u Novom Pazaru, ali i o onima koji će se ubuduće realizovati, a od velike su važnosti za građane.

Amasador Republike Turske u Srbiji Tanžu Bilgič boravi u Novom Pazaru. On se najpre sastao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem u gradskoj upravi gde su razgovarali o projektima, koje je Turska finansirala u Novom Pazaru, a i o onima koji će biti realizovani u narednom periodu. U srdačnom razgovoru, gosti i domaćini zaključili su da Novi Pazar ima dobru saradnju sa Turskom, što dokazuje veliki broj potpisanih sporazuma o bratimljenju sa gradovima i opštinama u toj zemlji.

S obzirom da je Novi Pazar most saradnje Srbije i Turske gosti su obećali da će u ovom gradu i ubuduće realizovati brojne kapitalne projekte. Podsećamo jedan od tih je i put Novi Pazar-Tutin, koji će uskoro početi da se gradi, a deo je velikog Sporazuma Srbije i Turske o saradnji. Pored ambasadora, visoku delegaiciju ambasade Turske činili su i direktorka turske razvojne agencije TIKA Ćala Tošbat i direktor Junus Emre Fahri Akdoan.

 

Podeli