Društvo

Bilgič: Još bolja saradnja sa Novim Pazarom na polju kulture

Amabsador Turske u Srbiji Tanžu Bilgić prisustvovao je času turskog jezika u Kulturnom centru i tom prilikom najavio pomoć Turske Novom Pazaru i u oblasti kulture. U 2019.godinu planirano je da se zajednički organizuje 11 manifestacija, koji imaju za cilj promociju tradicije i kulture Turske.

Amasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič prisustvovao je času turskog jezika u Turskom Kulturnom centru, gde je razgovarao sa polaznicima. Zadovoljan je intersovanjem mladih da nauče turski jezik, a obećao da će najbolji razred imati priliku da poseti i Tursku. Bilgič napominje da je je Sandžak most saradnje Turske i Srbije.

“ U  Novom Pazaru smo zajedno sa gradonačelnikom Novog Pazara imali priliku da razgovarao o projektima koji će biti realizovani. Ja  sam gradonačelniku rekao da moj mandat traje još dve godine i za to vreme moramo da završimo sve planirano. Videli smo kako izgleda čas turskog jezika ovde kod vas, mnogo manifestacija, razgovarali smo da podržimo projkete za unapređenje u tim aktivnostima. Videćete da ćemo sa Kulturnim centrom ubuduće imati mnogo efektivnije aktivnosti. Videli smo da postoji veliko ineteresovanje. Sandžak je most saradnje Srbije i Turske i učinićemo sve da vas podržimo u tim aktivnostima”, rekao je Bilgič.

Direktor Junus Emre Instituta Fahri Akdoan najvljuje niz manifestacija, koji će se u narednoj godini realizovati u Srbiji, ali veći broj i u Novom Pazaru.

“Planiramo raznovrstan program u 2019.godini. Imaćemo u celoj Srbiji mnogo aktivnosti, a u Novom Pazaru čak 11. Raduje me velliko interesovanje mladih za našu kulturu, tradiciju i jezik. Videli smo da zbog velikog interesovanja nemaju dovoljno predavača i učionica, kroz projekte ćemo i to unaprediti”, kaže Akdoan.

Direktori Kulturnog centra i Turskog Kulturnog centra Husein Memić i  Naka Nikšić zahvaljuju amabsadoru što ih je posetio. Pomoć Turske i realizaciji aktivnosti biće značajna veoma značajna.

Predstavnici ove dve institucije upoznali su goste sa radom i kulturnim aktivnostima, koji se tokom cele godine održavaju u Novom Pazaru, kao i sa investicijama, koje su realizovane u poslednjih nekoliko godina. Ambasadora je zanimalo , šta je to što nedostaje Kulturnom centru kako bi u narednom periodu mogli zajedno da urade.

Podeli