Kultura

Pretpremijera predstave “Zbrka oko vuka” odigrana u Regionalnom pozorištu

Pretpremijera predstave “Zbrka oko vuka” odigrana je u Regionalnom pozorištu. Premijera je zakazana za sutra u 12h, a već prva repriza će se odigrati u Kraljevačkom pozorištu. Ovo je ujedno i otvaranje mosta saradnje između Regionalnog i Kraljevačkog pozorišta.

Predstava “Zbrka oko vuka” priča je o stereotipima. “Treba verovati svojim očima, čuti svojim ušima, doneti odluku svojom glavom i ne prodati prijatelja ni za kakve pare. Ljubav je ono što drži ovaj svet da se ne bi raspao, a prijateljstvo je nešto što prevashodi svemu”, rekao je na press konferenciji za novinare reditelj predstave i direktor Kraljevačkog pozorišta, Miodrag Dinulović.

Protekli period u kolektivu Regionalnog pozorišta prošao je radno i u znaku igranja predstava za mališane.

“Posle više od mesec dana mukotrpnog rada tu smo da ispromovišemo predivnu pretpremijeru predstave za decu “Zbrka oko vuka”. Zadovoljstvo je da danas vidite sve ove ljude i glumci iz našeg ansambla koji su sve ovo vreme radili vredno da bismo danas imali ovakvu predstavu. Veliku zahvalnost pre svega dugujem reditelju i prijatelju ove kuće, direktoru Kraljevačkog pozorišta, gospodinu Miodragu Dinuloviću koji je sa puno ljubavi, žara i znanja radio ovu predstavu”, rekao je direktor Regionalnog pozorišta, Seadetin Mujezinović.

Premijera predstave zakazana je za utorak, 25. septembar u 12h i pozvani su svi mališani uzrasta do 6 godina.

N. H.

Podeli