Društvo

Laparoskopija na ginekologiji

Šef Urgentne ginekologije Ginekološko akušerske klinike Narodni front dr Dejan Pavlović sa lokalnim timom lekara na Ginekološkom odeljenju novopazarske Opšte bolnice danas i u naredna 2 dana obaviće 16 endoskopskih i laparaskopskih operacija, čije su prednosti višestruke. Aktivna saradnja sa zdravstvenim centirma, kako najavljuju iz Opšte bolnice, biće nasatavljena i ubuduće.

Sa lokalnim lekarskim timom doktor Dejan Pavlović operisaće i naredna dva dana u Novom Pazaru. Saradnju između beogradske klinike Narodni front i Opšte bolnice, ocenio je pozitvno, istakavši da je na visokom medicinskom i tehničkom nivou.

”To su operacije koje istovremeno dijagnostikuju određena ginekološka oboljenja, a onda na taj način se endoskopski i tretiraju. Prednosti ove metode su da te pacijentkinje već sutradan mogu da idu kući. Značajno je smanjen postoperativni tok i pojednostavljen, a značajan je i finansijski efekat”, izjavio je mr sci dr med. Dejan V. Pavlović.

Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je istakao da je ovo još jedna potvrda opravdanosti potpisanog Sporazuma, kada je u pitanju unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva.

”Ovo je još jedan pokazatelj da je Sporazum koji je Opšta bolnica potpisala sa velikim brojem klinika iz Beograda daje rezultate, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. To je prilika za naše ginekologe da zajedno sa velikim doktorima iz Beograda rade operacije a za mlađe kolege da nauče nove tehnike,” rekao je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović. On je najavio da se u narednom periodu očekuje dolazak još jedne hirurške ekipe, te da su njihovi planovi, unapređenje u svim oblastima.

S.Lj.

Podeli