Sport

Fudbal zajedno u Novom Pazaru

Projekat Fudbal zajedno okupio je danas na Gradskom trgu u Novom Pazaru devojčice i dečake mlađe od 15 godina, ali i njihove roditelje, a promovisao je fer-plej, nediskriminaciju i toleranciju.

“Drago mi je što je karavan u Novom Pazaru, čije su ekipe odavno uključene u naše brojne aktivnosti. Mini turniri krenuli su iz Zenice, iskoristili smo prijateljsku utakmicu između Bosne i Hercegovine i Austrije da predstavimo projekat, a onda smo posetili Mostar, Sarajevo, Herceg Novi i Kotor”, rekao je Benjamin Dragolj iz Balkan Alpe Adrije (BAAP).

Osim BAAP, realizaciju zajedničkog projekta fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije pomaže i inicijativa Fairplay – VIDC.

“Promovišemo zajedništvo, fer-plej i nediskrimnaciju, kao i povezivanje u svim domenima”, pojasnio je David Hudelist iz Fairplay – VIDC.

Partner Fudbala zajedno u Novom Pazaru je ovdašnja Kancelarija za mlade.

“Sjajan dan. Dečaci i devojčice igrali su zajedno fudbal, ali i ‘jedan na jedan’ kroz edukativno-kreativne radionice. Novi Pazar bi sa svojom omladinom treba što više ovakvih inicijativa i događaja na javnim mestima”, ocenila je Aleksandra Majstorović iz Kancelarije za mlade.

Ovaj karavan svoju misiju završava u Vranju.

M. Minić

Podeli