Politika

Radončić: Da bismo ostvarili prava, moramo da se izjasnimo

Govoreći o stepenu ostvarljivosti prava bošnjačke nacionalne zajednice u Novom Pazaru, predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić, za emisiju Odgovor, koja je na našem programu večeras od 21 i 30, pohvalila je saranju između Uprave grarada i Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Ona je podsetila na realizaciju projekata značajnih za Bošnjake; najvila formiranje skupštinskog Radnog tela za kontrolu i nadzor ostvarivanja prava Bošnjaka i, u tom smislu, posebno istakla značaj predstojećih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće.

”Ako želimo da se ostvarujemo kao nacionalna zajednica, moramo da se izjasnimo da pripadamo toj nacionalnoj zajednici”, rekla je Radončić i pozvala Bošnjake da provere da li su upiani u poseban birački spisak.

Ona je istakla da postoje i za sada odgovarajući instrumenti kojima grad Novi Pazar ostvaruje prava Bošnjačke nacionalne zajednice. ”Nismo u potpunosti zadovoljni ali u relativno bliskom periodu ćemo još više raditi na ostvarivanju prava bošnjačke nacionalne zajednice u Novom Pazaru”, kazala je Radončić.

S.Lj.

Podeli