Društvo

Intenzivni radovi u Musali i Pobrđu

U naselju Musala uskoro će kružni tok olakšati vozačima, ali ovde se užurbano radi i na izgradnji nove vodovodne  mreže, fekalne i kišne kanalizacije. Ovo nije jedino gradilište, na kome je angažovano JKP „Vodovod i kanalizacija“. Trenutno se radi i na još tri lokacije.

„Ovde je predviđeno da se uradi glavno čvorište, sa celokupnom novom infrastrukturom. Radićemo u svih pet krakova, po 5 metara. Ovo je zahtevan posao, ali smo morali da ga završimo zbog kružnog toga u rekordnom vremenskom roku“, kazao je direktor „Vodovoda i kanalizacije“  Hanefija Brničanin.

Prema njegovim rečima čak 90 odsto sredstava za radove  obezbedila je lokalna samouprava.

Radi se ovih dana ne samo u centralnim gradskim ulicama. Priprema se teren za asfalt, koji je veoma važan za 200 domaćinstava koja žive u Pobrđu i okolnim selima.

„Neopisivo je koliko nam je ovaj put važan. Jedva smo se ovde peške kretali. Pre dve godine dobili smo vodu i kanalizaciju, ostalo je još da dobijemo rasvetu i da se osećamo kao da smo u gradu“, kazao je meštanin  Resmija Fazlić.

Pripremni radovi za asfalt u Pobrđu su pri kraju, a ovo je smao jedna od 6 lokacija gde se radi, zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, na putnoj infrastrukturi.

Z.M. – S.R.

Podeli