Kultura

“Sopoćanska viđenja” od sutra u galeriji MMC

U galeriji Multimedijalnog centra petak, 7. septembra biće otvorena izložba 42. sazivalikovne kolonije “Sopoćanskih viđenja 2017”. Tema 42. saziva “Sopoćanskih viđenja” je “Crtež preobražen u sliku”, a selektor je bila Vesna Todorović, istoričarka umetnosti iz Beograda. Deset učesnika koji su boravili i slikali u turističkom naselju “Ras” , prošle godine u periodu od 9. do 16. jula, a odabrani su od strane selektora i Saveta Galerije MMC.

Učesnici kolonije, po odabiru selektora i predlogu organizatora su bili: Dragana Bojić (Pančevo), Katarina Đorđević (Niš), Jagoda Živadinović (Zemun), Zoran Ilić (Jagodina), Ivan Milunović (Kraljevo), Miodrag Miško Petrović i Vojislav Radovanović (Beograd), Jovanka Ulić (Novi Sad), Mišo Filipovac (Bajina Bašta) i Igor Širškov (Moskva).

Manifestacija  je već 43 godine jedna od najznačajnijih  kolonija u zemlji, koja se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Novog Pazara. Na izložbi će biti predstavljeno 19 radova nastalih u toku trajanja kolonije, inspirisani crtežom kao osnovnom likovnom disciplinom koja je polazište za sve ostale likovne izraze.  Otvranje je u 19:30, a radovi će ostati u galeriji do 20. septembra ove godine.

Podeli