Tri nova ajfona stižu 9. septembra a jedan bi trebalo da mogu svi da priušte

Epl je zakazao svoju godinju konferenciju za 9. septembar i tada bi trebalo da prestave tri nova modela telefona. Prvi, naslednik iPhone X trebalo bi da ima displej od 5.8 inča uz novi čip i kameru, drugi model je nešto veći sa 6.5 inča i nosiće oznaku “plus” a kao najjeftinija verzija izlazi ajfon veličine displeja 6.1 inča.

Ovaj treći model koji će po ceni biti najpristupačniji to ima da zahvali tome što će bitikorišćen LCD ekran umesto AMOLED kao i aluminijum umesto čelika za samo telo telefona. Uz to imaće bateriju od 2600mAh i 2700mAh što je prilično razočaravajuće.

Sva tri modela međutim imaće opciju bežičnog punjenja uz otključavanje preko Face ID, ostaje notch na ekranu, a po dizajnu i performansama razlika će najviše biti vidlljiva u tome što najjeftiniji model dolazi sa jednom, a ne sa dualnom kamerom.

Govoreći o cenama, analitičari veruju da će najskuplji novi ajfon koštati 999 dolara, čak 100 dolara manje od svog prethodnika iPhone X a uz to postoji realna opcija da najjeftiniji model čija je cena 600 dolara, bude dostupan tek od oktobra.

Navodno, odustalo se od toga da ajfon ima opciju za Apple Pencil ali se zato očekuje se, bar tako tvde analitičari, da će Epl naredne godine prodati preko 350 miliona komada novih telefona.

Inače, trebalo bi da uz nove ajfonove budu predstavljene unapređene AirPods i AirPower bežični punjač. Stiže i nova generacija iPad Pro tableta koji bi trebalo da imaju 11 i 12.9 inčne ekerane, uklonjeno home dugme i opciju zaključavanja uz Face ID, ali i novi Apple Watch sa nešto većim displejom.

izvor: Blic

Podeli