Sport

Bibić: Oduševljen sam rezultatom na 1.500 metara u Zagrebu

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić rekao je danas da je izuzetno zadovoljan nastupom na 1.500 metara na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, na kojem je vremenom od tri minuta i 37,79 postavio rekorde Srbije za juniore i mlađe seniore.

“Ambicije su bile da istrčim juniorski rekord, ali kada sam video prolaz pred poslednjih 400 metara hteo sam samo da što duže ostabem uz grupu jer sam znao da će da me dovede do dobrog rezultata. Bio sam oduševljen sam vremenom na kraju”, rekao je Bibić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je i sam iznenađen rezultatima u finišu sezone, s obzirom da je krajem avgusta u Bergenu rezultatom od sedam minuta i 51,51 sekundi postavio državne rekorde za juniore i mlađe seniore na 3.000 metara.

To je trenutno peto ostvarenje u Evropi na 3.000 metara u seniorskoj konkurenciji.

“Iza mene je teška sezona, pa me je i taj rezultat u Norveškoj malo iznenadio. Zadovoljan sam sezonom na stazi i vrhunskim trkama na njenom kraju. Ostaje mi još Evropsko prvenstvo u krosu, gde ću pokušati da se borim za visok plasman”, najavio je Bibić.

Trener Rifat Zilkić ocenio je da je Bibić imao odlične nastupe posle prošlogodišnje teške povrede.

“Obnovili smo rad od pre dve godine. Dok smo jurili normu za Evropsko prvenstvo u Berlinu, početkom juna u poljskoj Lomži trčao je juniorski rekord Srbije na 5.000 metara od 13 minuta i 44,25 sekundi. Bio je šesti na 1.500 i osmi na 5.000 metara na Svetskom juniorskom prvenstvu u Tampereu, gde se videlo da ima još dosta rezerve, postao i dvostruki seniorski prvak Balkana”, naveo je Zilkić.

“Posle fantastičnog nastupa u Bergenu, gde je pokazao da pripada samom vrhu evropske i svetske atletike, insistirao sam na još jednoj trci na 1.500 metara. Plašio sam se kako će trčati u najjačoj svetskoj konkurenciji, a dogovorili smo se da prati braću Ingebrigtsen. Cilj je bio tri minuta i 41 sekunda, znao sam da je nivou i dve sekunde boljeg vremena, a on nas je ubedio da je još bolji. Ostvario je ‘jeziv’ rezultat”, dodao je on.

Bibić se od juniorske konkurencije oprašta 9. decembra, kada će u Tilburgu, u Holandiji, učestvovati na Evropskom prvenstvu u krosu.

“Zahtevno takmičenje, a specijalisti za tu disciplinu biće u top formi. Verovatno ćemo imati dva testa, to su šampionat Balkana u Rumuniji i čuveni Tilburg. Na toj stazi potom će biti održan i evropski kros. Dosta zavisi od konfiguracije i podloge. Ako bude zdrav, siguran sam da je spreman za najveći mogući plasman, možda i medalju, iako će protiv sebe imati i dvostrukog šampiona Evrope Jakoba Ingebrigtsena”, zaključio je Zilkić.

M. Minić

Podeli