Društvo

Penzioneri na tradicionalnoj proslavi

Predstavnici Udruženja invalida rada Novog Pazara bili su domaćini penzionerima iz različitih gradova Srbije i Crne Gore. Ovo je peta godina od kada se u različitim gradovima organizuje ovakav vid druženja i zabave  za penzionere. Podršku događaju dala je i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Uz pesmu i igru penzioneri su se družili, evocirali uspomene i dokazali da život postoji i posle prestanka radnog veka. Ovakve zabave pospešuju kvalitet života takozvanog trećeg doba.

“Ovo je još jedan primer dobre saradnje između filijale penzijskog i invalidskog osiguranja i Udruženja invalida rada koje traje već šesnaest godina i nadam se da će tako i ostati. Nastavićemo da poboljšavamo standard invalida rada i svih penzionera Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Takođe bih hteo da naglasim da su na proslavi prisutni invalidi rada iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, rekao je direktor filijale PIO Fonda, Mirsad Abdurahmanović.

Predsednik Udruženja invalida rada Novog Pazara, Rasim Krlić, rekao je da svakog meseca organizuju proslave u različitim gradovima.

Multietničko druženje će se nastaviti, a penzioneri su do sada obišli mnoge gradove i uspostavili kontakte.

N. H.

 

Podeli