Društvo

Novi prozori za škole u Muru i Leskovi

Učenici iz Mura i Leskove od nove školske godine dobijaju i nove prozore. To će im omogućiti bolju zvučnu i toplotnu izolaciju, a samim tim i bolje uslove za izvođenje nastave. S obzirom da je Gradska uprava ove godine skoro udvostručila budžet za obrazovanje, očekuje se da će sve škole na teritoriji grada Novog Pazara već naredne nedelje spremno dočekati đake.

Osnovna škola u Muru samostalno je počela sa radom 2014.godine kada je imala 550 učenika. Danas broji ukupno 720 đaka. Osnovni probelm je nedostatak prostora. Rade se projekti za proširenje kapaciteta, a unapređenje nastave je, prema rečima direktora Hilma Šabanovića, već počelo renoviranjem objekta.

”Stolarija je dotrajala. Svaki dan je Rifat Redžović dolazio, gledao je šta možemo unaprediti i uraditi za našu školu. Počeli smo od najbitnijeg pa idemo dalje. Ovo je tek početak renoviranja naše škole”, kaže Šabanović.

”Gradska uprave se pobrinula da nam deca budu u boljim uslovima, da nam učionice budu toplije. Stolarija je bila drvena, dotrajala i sad smo na par učionica zamenili prozore.  Gradska uprava stvarno brine o đacima i stvarno dolazi do pomaka”, kaže direktor OŠ ”Jošanica” u Lukarima, Nazim Suljić.

Vidni pozitivni pomaci rezultat  su odluke Uprave grada o skoro duplo većem budžetu za obrazovanje u odnosu na predhodne godine.

”GU Novog Pazara je ove godine izdvojila gotovo duplo više novca nego predhodnih godina kada je obrazovanje u pitanju. Ovo su poslednje pripreme za početak nove školske godine. Radimo na sve strane i taj će proces da se nastavi. Imam zadovoljstvo i čast da učestvujem u ekipi koja izdvaja sredstva na pravom mestu u obrazovanje, i nadam se da je to najbolja investicija”, rekao je član Kabineta gradonačelnika Novog Pazara, prof.dr Rifat Redžović.

S.Lj.

 

Podeli