Bukreš mesto gde meštani rado žive

„Kako bi se meštanima Bukreša stvorili normalni uslovi za život uloženo je mnogo, asfaltirane su ulice, višedecenijski problem sa snabdevanjem vodom je rešen, tako da je to sada mesto, gde se može normalno živeti“, rekli su predstavnici gradske uprave prilikom obilaska gradilišta u Novom Pazaru. U Biserovačkoj ulici danas je postavljen drugi sloj asfalta.

Naselje Bukreš nalazi se blizu centra grada. Meštani ovog, jednog od najvećih naselja, kažu da sada imaju normalne uslove za život. Ovde su asfaltirane ulice, a rešen je problem sa snabdevanjem vodom. Mehanizacija AD “Novi Pazar –put” danas je radila u ovom delu grada, u Biserovačkoj ulici, gde je postavljen drugi sloj asfalta.

Zamenik predsednika Skupštine grada Fahrudin Đekić kaže da se predstavnici lokalne samouprave trude da svim građanima Novog Pazara stvore dobre uslove za život, te da se grad konstantno razvija.

“Sad možemo reći da je Bukreš dobro mesto za život. Godine 2015. u ulici Biserovačkoj, koja je deo naselja, rađen je prvi a danas evo i drugi asfaltni sloj”, rekao je Fahrudin Đekić, zamenik predsednika u lokalnom parlamentu. On je, pošto i sam živi u naselju Bukreš, podsetio da je zalaganjem lokalnog rukovodstva, problem vodosnabdevanja sa kojim su se meštani decenijama suočavali, trajno rešen.

“Grad se neprekidno širi a lokalno rukovodstvo nastoji da shodno finansijskim i tehničkim mogućnostima i poštujući listu prioriteta u odnosu na stvarne potrebe građana, reši probleme u svim delovima grada, jer svi u Novom Pazaru zaslužuju da žive u jednakim uslovima, u okruženju koje karakterišu rešena putna, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura”, rekao je Đekić.

” Voda je stalno uništavala deo puta od Biserovače prema naselju Vojniće, pored Erozije i sportskih terena. Posle radova na rešavanju g problema, građani će nesmetano moći da koriste ovu deonicu puta, bez strepnje da će, bilo da su pešaci ili vozači, imati poteškoće pri kretanju”, zaključio je Đekić.

Naselje Bukreš je po broju domaćinastava jedno od većih gradskih naselja, koje je u protekolom periodu pretvoreno u veliko gradilište, da bi meštani, po okončanju radova zaista živeli bolje .

 

 

Podeli