Društvo

Pojačan saobraćaj na Koridoru 10, na Gostunu se čeka sat i po   

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, osim na Gostunu gde putnička vozila čekaju oko 80 minuta. Pojačan saobraćaj na frekventnijim putevima.

Posle vikenda koji je protekao u znaku pojačanog saobraćaja, sa velikim brojem vozila inostranih registracija na putevima u Srbiji i dužim zadržavanjima na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama, prvi radni dan donosi nešto umereniji intenzitet saobraćaja, ali i dalje pojačan na frekventnijim putevima, a posebno na Koridoru 10.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim granicama trenutno nema dužih zadržavanja od pola sata, osim na GP Gostun gde se na putničkim terminalima vozila zadržavaju oko 80 minuta.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima iz AMSS-a preporučuju korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

U protekla tri dana oko 85.000 putnika napustilo je Mađarsku, a 76.000 je ušlo u susednu zemlju preko najfrektventnijeg graničnog prelaza Reske (Horgoš).

Razlog pojačanom saobraćaju je odlazak zaposlenih u Zapadnoj Evropi na godišnje odmore, povratak sa letovanja, kao i organizovana turistička putovanja.

Mađarska policija navodi da je angažovala maksimalne kapacitete za što brži prelazak granice, što je doprinelo da su zadržavanja bila do tri sata.

Ističu i dobru saradnju sa srpskim organima u regulaciji saobraćaja na graničnim prelazima.

Pojačan saobraćaj u pravcu Mađarske očekuje se tokom poslednja dva vikenda avgusta, naglašava međarska policija.

Za brži prelazak mađarsko-srpske granice, policija susedne zemlje u tom periodu preporučuje prelaze Tompa (Kelebija), Ašothalom (Bački Vinogradi),Tisasiget (Đala) i Reske 2 (Horgoš 2).

 

 

IZVOR:RTS, TANJUG

Podeli