Politika

Muratović pozvao Vučića da osudi izjave Radete i Dodika

Na dženazi rahmetli Hatidži Mehmedović juče nije bilo predstavnika Stranke pravde i pomirenja, Muamera Zukorlića. Tek danas oglasili su se na press konferenciji i dva dana posle osudili, kako je rekao predsednik Političkog saveta Stranke pravde i pomirenja Admir Muratović, “šovinističko divljanje” narodne poslanice Vjerice Radete.

“Smrt Hatidže Mehmedović ujedinila čitav svijet u poštovanju prema ovoj ljudskoj gromadi ” rekao je  Muratović na press konferenciji istakavši da je Hatidža svojevremeno stavila srebrenički cvijet na rever Vučiću i time, kako je rekao, “pokazala pravo lice bošnjačkog dostajnstva u trenucima boli. ”

” Njena smrt je takođe ujedinila svakog normalnog čovjeka u svijetu koji su ostali zaprepašćeni i zgroženi spram šovinizma i bolesne mržnje koju je povodom preseljenja na ahiret pokazala potpredsjednica parlamenta Republike Srbije, Vjerica Radeta “, rekao je Muratović.

On je na konferenciji pozvao presjednika Vučića da jasno, na isti način kao što je osudio i Ugljaninove izjave, osudi i ispade Radete i Dodika, koji ezan nazvao “urlikanjem”.

” On mora jasno i nedvosmisleno da osudi šovinističko divljanje Radete i Dodiika i time pokaže da jeste predsjednik svih građana Srbije , pa i Bošnjaka, kao i da ne dijeli stavove nekadšnje političke saradnice, Vjerice Radete”, rekao je Muratović.

Visoki funkcioner Zukorlićeve partije je najavio da će podržati inicijativu Ljajićeve Sandžačke demokratske partije da jedna ulica u Novom Pazaru dobije ime po rahmetli Hatidži Mehmedović.

Podeli