Društvo

Mediji o Novom Pazaru i počasti Hatidži Mehmedović

Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji je osnivač ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić, najavila je da će podneti zahtev gradskim vlastima Novog Pazara da jedna ulica u tom gradu dobije ime po predsednici Udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović, koja je preminula prošlog vikenda. Ovo je objavila Radio televizija Srbije.

Uz saučešće povodom smrti Hatidže Mehmedović, Sandžačka demokratska partija u saopštenju dostavljenom medijima izražava žaljenje što je, kako navode, “njena smrt izazvala nečasnu, nehumanu i monstruoznu izjavu jedne od narodnih poslanica Srpske radikalne stranke” – objavio je RTS.

Dnevni list “Blic”, takođe, je pisao na ovu temu, kao i većina drugih listova i portala.

Dnevni list “Danas” piše da je Vjerica Radeta prekršila Krivični zakonik i Zakon o zabrani diskriminacije, zbog čega bi trebalo da bude kažnjena, iako ima poslanički imunitet, ili da bude bar marginalizovana. To su ocenili sagovornici “Danasa” Rasim Ljajić, Nataša Kandić i Goran Miletić.

“Danas” piše i  a je delegacija Novog Pazara na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem prisustvovala  juče dženazi u Srebrenici, a na zgradi gradske uprave i Bedema osvanuli su transparenti kojima se odaje počast preminuloj Hatidži Mehmedović, predsednici udruženja „Majke Srebrenice“. Sandžačka demokratska partija, čiji je osnivač ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić, najavila je da će podneti zahtev gradskim vlastima Novog Pazara da jedna ulica u tom gradu dobije ime po Hatidži Mehmedović.

RTS, PRVA i O2, kao i druge televizije u Srbiji i region, među kojima i televizija Hajat u Bosni preneli su prizor iz Novog Pazara, kojim je odata  počast preminuloj majci iz Srebrenice transparentima i odlaskom predstavnika Gradske uprave na dženazu. Reporteri su razgovarali i sa građanima, koji su maksimalnop oržali ovu inicijativu lokalnih vlasti.

Podeli