Kultura

Otvorena izložba učenika Škole za dizajn na šetalištu

Na šetalištu kod Sebilja otvorena je danas Velika godišnja izložba učeničkih radova Škole za dizajn tekstila i kože. Izložba je prodajnog karaktera u okviru koje će se večeras održati i modna revija, koja se tradicionalno organizuje na kraju školske godine.

Ahmed Kamberović završio je OŠ ”Jovan Jovanović – Zmaj” kao učenik generacije i nastavio školovanje na smeru Tehničar grafičkog dizajna u Školi za dizajn tekstila i kože. Zadovoljan je kaže, izborom obrazovnog profila.

”Jesam bio skeptičan kao i moji roditelji. Međutim, od početka sam znao i smatrao da je Škola za dizajn škola za decu sa prosperitetom”, kazao je Kamberović.

Učenica prve generacije novog smera, Taida Turković je najzastupljenija autorka na ovoj izložbi. Ona takođe kaže da je prezadovoljna radom profesora i predmetima, koji će joj, kako smatra, mnogo pomoći, jer planira da upiše fakultet iz oblasti umetnosti.

Osim tehničara grafičkog dizajna izloženi su i radovi učenika Građevinskog smera.

Profesor crtanja i slikanja mr Senada Gorčević rekla je da su po planu i programu Ministarastva prosvete poslednja 4 časa posvećena velikoj godišnjoj izložbi učeničkih radova, na kojoj se, kako je kazala, biraju najuspešniji radovi, koji su na ovaj način dostupni široj javnosti.

Izložba ima prodajni karakter, a u okviru nje biće planirana je i modna revija učenika Škole za dizajn tekstila i kože.

S.Lj.

Podeli