DruštvoVesti

Gradsko vijeće: Usvojene mjere za sprovođenje poljoprivredne politike

Pred vijećnicima se na dvadesetoj sjednici Gradskog vijeća našao niz važnih odluka koje su danas trebale biti usvojene u interesu i za bolje funkcionisanje Grada i građana. Među brojnim tačkama vijećni su diskutovali i o Programu mjera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za period u tekućoj, pa do 2020. godine.

“To je akcija na nivou države, a mi smo na današnjoj sednici usvojili različite mere. Pod njima se podrazumevaju mere i podsticaju za stočarstvo, poljoprivredu i pčelarstvo. Bilo je reči i o subvencionisanju kamata za kredite koje su poljoprivrednici podizali u okviru svojih gazdinastava. Mi ovim pomažemo da naši poljoprivrednici budu konkurentniji na tržištu, te da lakše brendiraju i promovišu svoje proizvode”, rekao je član Gradskog vijeća Ervin Čašić.

Vijećnici su usvojili i izmjene i dopune dijela generalnog urbanističkog plana, za potes oko autobuske stanice.

“Nije riječ o postojećoj, već o planiranoj autobuskoj stanici u dijelu kod ulice Save Kovačević. Stigli su nam zahtjevi da se taj deo gde su javne površine izmen i u građevinsko zemljište za potencijalne investitore i pogone koji bi se tu napravili”, rekao je Čašić.

Vijeće je formiralo i radnu grupu za poboljšanje aktivnosti u oblasti vanrednih situacija a u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

“Ta komisija će ispred Grada sarađivati sa SKGO i ostalim Štabovima za vanredne situacije, a sve u cilju najpre sprečavanja i kasnije i saniranja posledica vanrednih situacija”, pojasnio je Čašić.

Raspisan je i Javni konkurs za odabir najljepše uređenog dvorišta ili bašte za ovu godinu, Čašić je pozvao sve domaćine koji vode računa o životnoj sredini i svom životnom prostoru da se prijave i osvoje neku od nagrada.

A. Ni.

Podeli