Politika

Memić: Zukorlićeve izjave o njegovoj navodnoj božanskoj misiji bestidne i arogantne

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije, Husein Memić, je nedavne izjave Muamera Zukorlića o njegovoj navodnoj božanskoj misji okarakterisao kao bestidne i arogantnte. “Ovakvim arogantnim izjavama, bez imalo stida, bivši verski poglavar Muamer Zukorlić, zapravo prodaje svoj jezik i veru što “, kako je rekao Memić na današnjoj konferenciji za medije,” prilično dobro naplaćuje.”

” Posle svega što smo čuli od Zukorlića, svakakvih izjava i nebuloza, ova poslednja nas je, ipak, posebno zaprepastila zbog svoje bestidnosti i aroganstnosti. Čovek je bez imalo srama izjavio da je na božanskoj misiji spasa bošnjaka od nekih umišljenih pretnji.Mi ne znamo ko je na božanskoj misiji, ali znamo da Zukorlića neko jeste poslao na neku misiju. Istina je da Zukorlić godinama unazad prodaje lakovernim bošnjacima ovu priču, mada do sada nije to radio ovako otvoreno i agresivno. Ta priča je njegov proizvod, on ne proizvodi ni farmerke ni cipele, on prodaje svoj jezik i veru i to je prilično dobro naplatio “, rekao je Memić istakavši da se javnost ponekad zapita “da li taj čovek čuje sebe kada govori”

” Sa fesom na glavi i otrovom na jeziku zamera Rasimu što je, kako kaže „uglađeni evropejac“. Rasim Ljajić jeste priznati evropejac. On ne jaše konje po beogradskom hipodromu, ne udara vreće po beogradskim teretanama, pa tako nema ni potrebe da se dokazuje po Pazaru nikakvim fesovima. Rasim Ljajić, za razliku od Muamera Zukorlića, nije karikatura Bošnjaka. Zukorlić hoće u svojoj „božanskoj misiji“ spasa da nas posvadi sa svim našim prijateljima, pa tako je juče poslao svoje poslušnike da napadaju i vređaju Republiku Tursku, kriveći je za, citiram „Zulum i zlo Osmanlijskog carstva, i da zato postoji neka osvetoljubivost prema Bošnjacima“, rekao je potpredsednik SDP-a, na konferenciji za medije.

” Njihova je stvar šta hoće da veruju, i ukoliko misle da je nekakav osmanlijski zulum opravdanje za sve tragedije naše nedavne prošlosti to je njihova stvar. Ne znam, možda je to razlog što hoće da renoviraju našu istoriju kao što renoviraju Arap džamiju i prije toga Altun Alem džamiju. To ne možemo da dozvolimo. Naša istorija je naš identitet i nije na prodaju po tezgama Beograda”, zakljućio je Memić.

Podeli