Društvo

Ugostitelji uspešniji na takmičenjima od svih ostalih srednjih škola

Ugostiteljsko-turistička škola u Novom Pazaru osvojila je ove školske godine više priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima nego sve ostale srednje škole u gradu.

Ugostiteljsko-turistička škola ima 450 učenika koji se školuju za 8 različitih zanimanja 3. i 4.stepena koja su veoma tražena na tržištu rada. U školi i ugostiteljsko-turističkim objektima u gradu odvija se praktična nastava a da su učitelji pravi dokazuju i brojna priznanja osvojena na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Na Republičkom gastronomskom takmičenju u Vrnjačkoj Banji učenici ove škole osvojili su 1. mesto. U kategoriji ugostiteljskih tehničara na Republičkom takmičenju u Beogradu bili su drugi, a na Međunarodnom školskom takmičenju u Lukavcu treći i četvrti.

„Ova školska godina bila je u zanku učenika Ugostiteljsko-turističke škole i sigurno je da sam ponosan na njih kao i na njihove mentore, profesore. Naši učenici su ove školske godine osvojili više nagrada na takmičenjima nego svi učenici ostalih pet srednjih škola u gradu“, kaže direktor škole Iso Ćorović.

Deca su motivisana, imaju jasan cilj pred sobom i školu preporučuju i budućim srednjoškolcima.Svi učenici koji žele da nastave školovanje mogu sa četvrtim stepenom iz ove ustanove da upišu bilo koji fakultet po želji.

Podeli