Društvo

Potpisani ugovori za programe zapošljavanja

Danas su u organizaciji Filijale NSZ u Novom Pazaru svečano uručeni ugovori u okviru programa zapošljavanja i stručne prakse za ovu godinu. Na svečanosti je potpisan i sporazuim NSZ Srbije i lokalne samouprave o realizaciji programa mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

Kroz različite programe zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje ove godine je obuhvaćeno 304 lica. Subvencijama za zapošljavanje teže zapošljivih obuhvaćeno je 50 poslodavaca i 56 nezaposlenih lica, samozapošljavanjem 76 i programom stručne prakse još 172 lica. Izdvojena sredstva za ovu namenu iznose oko 53 miliona i 363 hiljade dinara. Zajedno sa drugim programima koji su se odvijali u ovoj godini zaposleno je oko 600 nezaposlenih lica. Danas su uručeni ugovori učesnicima programa. Prisustvovali su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac , direktor NSZ Srbije Zoran Martinović I direktor Filijala NSZ u Novom Pazaru Fahrudin Đekić.

Potpisivanjem sporazuma o zajedničkim ulaganjima između Filijale NSZ Novi Pazar i Grada Novog Pazara stvorene su mogućnosti za zapošljavanje još 100 nezaposlenih lica.

Nezaposlenost u Srbiji u prvoj polovini ove godine, prema rečima direktora NSZ Zorana Martinovića, beleži pad. U Novom Pazaru, uz neperstani priliv novih nezaposlenih trend rasta je zaustavljen na broju od 18.500.

 

Podeli