Društvo

Građani Mura dobili dvije nove ulice

U naselju “Mur” urađeno je 330 metara novog asfalta sa potpuno sređenom komunalnom infrastrukturom. Mehanizacija će već sutra početi da radi i u naselju Jaklja.  Građani naselja “Mur” okupili su se da vide finlane radove na afaltiranju dvije ulice, sa pratećim kracima, ali i da izraze zahvalnost što su nakon radova na uređenju kišne i fekalne kanalizacije dobili bolje uslove za život. Građani kažu da će već od sutra život u njihovoj ulici biti ljepši.

Pomoćnik gardonačelnika zadužen za infrastrukturu, Nihad Hasanović, izrazio je zadovoljstvo načinom na koji su angažovane firme odradile posao i istakao da će se ovako raditi tokom čitave građevinske sezone. Planirano je uređenje velikog broja novopazarskih ulica, a sve u cilju da građani dobiju uslove za kvaliteniji život.

” Evo dobili su kompletno uređenu ulicu. Kišna, fekalna kanalizacija, nova voda, novo osvetljenje tako da eto, nastavljamo dalje da radimo. Ova ekipa građevniska danas završava ide zatim u Jaklju.  Tamo ćemo da spojimo ulicu sa jakljanskim mostom, takođe radi se i na povezivanju jedne jakljanske ulica sa potpornim zidom. Trenutno  se radi i u naselju Rasadnik. Nakon svega ovoga idemo u Ulicu Narodnog fronta “, rekao je Hasanović, najavljujući intenzivne radove.

Hasanović je istakao da je na gradskom sajtu raspisan tender za asfaltiranje 17 ulica u gradu, koje će se raditi ove godine.

 

Podeli