Društvo

DUNP: Pripremna nastava od 4. juna

Ove godine Državni univerzitet u Novom Pazaru na prvu godinu osnovnih i integrisanih studija upisaće ukupno 1029 studenta, od kojih će se o trošku budžeta školovati preko 70 odsto. Prema kvoti koju je odobrila Vlada Republike Srbije i objavljenom konkursu, predviđen je upis 739 studenata na budžetu i 290 samofinasirajućih. Od ukupnog broja budžetskih mesta, 60 se odnosi na Departman za biotehničke nauke u Sjenici i studijske programe Agronomija i Prehrambena tehnologija.

Na Departmanu za pravne nauke ima 80, a na Departmanu za ekonomske nauke, gde se izučavaju ekonomija i poslovna informatika, biće 120 mesta. Departman za filozofske nauke (u čijem sastavu su studijski programi: Psihologija i Vaspitač u predškolskim ustanovama) imaće 75, a Departman za filološke nauke 65 brucoša. Na matematičkim naukama planiran je upis 240 studenata, na tehničkim 234, a hemijsko-tehnološkim 50.

Ove godine Departman za biomedicinske nauke, (studijski programi: biologija, rehabilitacoja i sport i fizičko vaspitanje) imaće ukupno 105 novih studenata.

Na Državnom univerzitetu besplatna pripremna nastava počinje 4. i traje do 14. juna.

Državni univerzitet u Novom Pazaru    godinama unazad ne povećava školarine. Studenti koji budu imali  status samofinansirajućih,  školarinu će plaćati  između 50.000  i 60. 000 dinara, zavisno od toga koji studijski program odaberu.

Prijavljivanje kandidata trajaće od 20. do 22 juna, prijemne ispite budući brucoši polagaće 29. i 30. juna, dok će 5. jula biti objavljena konačna rang lista. Od 9. do 13. jula treba da se završi upis. Konkurs za upis objavljen je na sajtu i oglasnoj tabli Univerziteta.

Izvor: DUNP

Podeli