SportVesti

Druga Skupština MOSI Priboj 2018

Najveća amaterska sportska manifestacija na Balkanu Međuopštinske omladinske  sportske igre,  ove godine slave 55. jubilej i biće održane od 4.do 8.jula u Priboju. Oko tri hiljade sportista iz 34 pogranične opštine Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, nadmetaće se u 15 grana sporta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Druga Skupština MOSI održana u Priboju uz prisustvo 30 delegata iz sve tri države jednoglasno je donela sve relevantne odluke za organizaciju i sprovođenje predstojećih igara.

Na drugoj  sednici  stalnog Komiteta i Skupštine MOSI  izabrani su novi predsednik Komiteta Filip Komarica iz Priboja  i podpredsednica Skupštine Mosi Danka Elez iz opštine Sokolac. Ova dva najviša tela MOSi, donela su i  Odluke o sportskim granama u kojima će se nadmetati mladi sportisti tromeđe i to u atletici, odbojci, košarci, rukometu, fudbalu, ribolovu, streljaštvu, šahu, planinarstvu, malom fudbalu, stonom tenisu, odbojci na pesku, karateu, tenisu i biciklizmu.U okviru 55.ih MOSI Priboj 2018., održaće se i 4.Para MOSI sa nadmetanjima  u četiri discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji i to u streljaštvu, pikadu, ribolovu i šahu. Delegati su usaglasili i odluke o kotizacijama za  učešće, cenama usluga smeštaja i ishrane sportista, terminima i drugim ključnim stavkama za organizaciju Igara.

Prezentujući potencijale opštine Priboj i dosadašnje  pripreme za MOSI, predsednik Organizacionog odbora Lazar Rvović je istakao značajnu podršku Vlade Republike Srbije i resornih  Ministarstva koji od trenutnih 200 miliona dinara investicija u sportsku infrastrukturu grada učestvuju sa 140 miliona dinara.  Opština Priboj će  uz dobre uslove za sportska nadmetanja, smeštaj, ishranu i zabavu oko 3.000 sportista, u cilju bezbednosti  celo područje grada pokritii sa bezbednosnim kamerama do početka MOSI, najavljuje Rvović.

Posebna pažnja prema najavama domaćina, ove godine će biti posvećena medijskoj prezentaciji MOSI, koja je prema rečima Rvovića do sada bila neadekvatna spram značaja manifestacije : „… MOSI su mnogo više od sportskog događaja one su prilika da se mladi ljudi povežu i druže bez granica i barijera pa je prosto neverovatno da je skoro potpuno medijski nepokrivena od najvećeg broja medija.  Ove godine ćemo se potruditi i  imati direktne prenose manifestacije po prvi put a u kontaktima smo sa svim medijima od nacionalnog do lokalnog nivoa kako bi najveća manifestacija po broju učesnika u svetu ove godine, koja će imati veći broj sportista nego Zimska olimpijhada u Seulu, bude predstavljena na adekvatan način“ .

Krajnji rok za prijavu opština i gradova je 13. Jun, kada će se i znati precizan broj učesnika, a sledeća sednica MOSi je zakazana za 15. Jun nakon završetka sređivanja konačne liste sportista i opština učesnika 55.jubilarnih MOSi Priboj 2018.

Goran Reković

 

Podeli