DruštvoHronikaVesti

Uhapšeni Sejdović bliski saradniK Muamera Zukorlića

Nemačka policija juče je sprovela opsežnu akciju kojom je slobode lišila više lica. Među njima I Sandžaklije Ferhana Sejdovića i njegovog sina Murata, vlasnike hotela “Sej Sandžak”, te građevinske firme koja upošljava 250 radnika. Kako pišu franfurtske ’’Vesti’’ uhapšen je i njihov rođak, ali i jedan državljanin Srbije. Sejdovići koji su iz okoline Sjenice imali su i BiH državljanstvo.

Zbog velikog rizika, hapšenje su, kako navode iz tamošnje policije, izveli “pripadnici specijalnih snaga policije”, dok su na svim prilazima hotelu “Sej Sandžak” stajala poprečena policijska vozila koja su svima blokirala prilaz osim lokalnom stanovništvu.

Izveštači franfurtskih ’’Vesti’’ navode, da je pored vozila, policija razapela i šatore gdje je obavljala detaljnu kontrolu lica gostiju tog hotela.

Podsećamo da je Ferhan Sejdović obnašao značajne funkcije u stranci Muamera Zukorlića i njegov je blizak saradnik o čemu je u više navrata govorio gostujući na Sandžak televiziji.

U prilog činjenici da saradnja traje godinama govori i organizovanje donatorskih večeri, za kako je najavljivano, izgradnju i obnovu kapitalnih objekata u Sandžaku.

Njihova saradnja ogleda se i kroz posetu Republičkom parlamentu, gde je biznismene iz dijaspore, među kojima i Ferhana Sejdovića dočekao Muamer Zukorlić sa saradnicima. Sandžak press, portal blizak Zukorliću pisao je tada da su biznismeni iz dijaspore u Skupštini Srbije razgovarali o ulaganjima u Sandžak

Saradnju nisu ograničili samo na Sandžak, pa je tako početkom ove godine objavljeno da će Sejdović investirati i u Palićko jezero. Na brojnim projektima Zukorlić i Sejdović tesno su sarađivali.

Sejdović je neretko u medijima bliskim Zukorliću predstavljan kao vakif I donator, te mu je 2015 godine tada muftija Sandžački Zukorlić izražavajući  poštovanje i zahvalnost uručio priznanje vakif godine.

Podsećamo, u akciji policije je, kako su preneli nemački mediji, uhapšeno 10 osoba a taj broj mogao da bude i veći, tvrdeći da su osobe iz Sandžaka u Srbiji sa pasošima iz BiH.

Oni su, kako je saopšteno,  stekli više od 70 miliona evra tako što su preko lažnih firmi zapošljavali radnike za sopstveno preduzeće, ali i za kompanije trećih lica, a samo u poslednje četiri godine klan je kao podizvođač preuzimao radove vredne više od 50 miliona evra.

Rezime akcije je zaplena imovine od 19 miliona eura i120.000 eura pronađenih u jednom stanu, a skrivenih u sofi.

Podeli