Kultura

Visoka škola za poslovnu ekonomiju iz Beograda poziva maturante

Predstavnici Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda obišli su Ekonomsko-trgovinsku školu u Novom Pazaru i učenicima prezentovali program obrazovanja i povoljnosti studiranja na ovom fakultetu. Ideja predstavnika ove obrazovne institucije jeste da iskoriste prirodnu snalažljivost i poslovni talenat učenika iz Novog Pazara, tako da je ovaj fakultet predstavljen i u Multimedijalnom centru direktorima ostalih novopazarskih škola.

Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo već je gostovala u Novom Pazaru u okviru projekta Omladinsko preduzetničko takmičenje srednjoškolaca Srbije, što predstavnicima ove obrazovne ustanove ukazuje da novopazarske škole itekako mogu da iznedre dobre studente.

“ Baš zato smo startovali sa Ekonomskom školom. Vjerujem da smo negjde ostali primećeni kroz ovaj projekat omladinskog preduzetništva kog smo sproveli. Veliki broj učenika bio je upravo iz ove škole i oni su pokazali kreativnost, inovativnost, fenomenalan timski duh. Odlično su sebe predstavili kroz ovaj projekat i mi bismo tako dobar tim voljeli da vidimo i u našem timu u našoj visokoj školi, “ kaže ispred Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, Zorana Nikitović.

Iako ova Visoka škola ima razrađenu platformu i materijal za učenje na daljinu, njeni predstavnici ističu da preferiraju tradicionalne metode u obrazovanju, kao i živu riječ, tako da su spremni da organizuju predavanja i vježbe u Novom Pazaru. Predavači i profesori su pozvali srednjoškolske maturante da u školskoj 2018., 2019. budu studenti na ovom fakultetu.

Potencijal, programni i prednosti ove Visoke škole predstavljeni su i u Multimedijalnom centru direktorima obrazovnih institucija. Jedan od glavnih aduta kog ističu predstavnici fakulteta jeste spoj privrede i školovanja, učenja i sfere rada.

” Ukoliko se na fakultetu radi o finanasijama bitno je da studenti budu u pravim računovodstvenim organizacijama, ako se radi o osiguranju onda je bitno da su povezani sa osiguravajućim kućama. Ono što je važno jeste da tu teoriju povežu sa praksom, da bi jednostavno, onog trenutka kada budu završili  bili osposobljeni da svoje znanje i primenjuju”,  rekao je menadžer ovog fakulteta, Munir Poturak.

Ono na šta su predstavnici Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo posebno ponosni jesu brojna priznanj koja osvajaju njihovi studenti na takmičenjima. Na skupu u Multimedijalnom centru je rečeno da oni koji se budu isticali i budu imali prosječnu ocjenu preko 9 mogu ostvariti besplatno školovanje. Takođe jedna od olakšica za studente i njihove roditelje jeste i plaćanje školovanja u ratama. Fakultet za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo ove godine obilježava deset godina od osnivanja i rada.

Podeli