Sport

Novi Pazar uz kik-boksere

Direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović rekao je danas da veruje da će dva ovdašnja kik-boks kluba, uz još veći doprinos tog saveza, nastaviti da beleže vrhunske rezultate.

“Čestitam osvajačima medalja, ispred Sportskog saveza i Grada Novog Pazara. Pre svega, ovo je ponos za naše građane, ali i celu državu, koju su predstavljali na Svetskom kupu u Budimpešti”, rekao je Mehmedović na prijemu u čast pazarskih kik-boksera.

Sa dve maksimalne pobede, Saida Bukvić iz Sportskog udruženja borilačkih sportova Pazar upotpunila je kolekciju trofeja zlatom u lou-kiku do 52 kilograma.

“Želim da se zahvalim gradonačelniku Nihatu Biševca i direktoru Mehmedoviću, uvek nas podržavaju. U nastavku sezone očekuje me i Prvenstvo Evrope u Bratislavi. Daću sve od sebe da, kao i na šampionatu sveta, odbranim titulu”, navela je Bukvić.

Takmičarka Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Ajla Lukač obeležila je povratak u državni tim osvajenjem najsjajnijeg odličja u lou-kiku do 56 kilograma.

“Zadovoljna sam prikazanim u Budimpešti, iako nije bilo lako. Imala sam tri zahtevna meča sa reprezentativkama Crne Gore, Ukrajine i Mađarske, ali sam uspela da ih rešim u svoju korist i osvojim zlato”, kazala je Lukač.

Član Sportskog udruženja borilačkih sportova Pazar Sedad Bukvić ostvario je pobedu i poraz, što mu je donelo bronzu u lou-kiku do 60 kilograma.

“Već neko vreme vučem neke sitne povrede. To je posledica prethodnih takmičenja, Prvenstva Srbije A klase u lou-kiku i Srbija opena u K1, gde su stradali ruka i obe cevanice”, pojasnio je Bukvić.

Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak priznao je da nije sumnjao u trijumfe Ajle Lukač i Saide Bukvić.

“Selektor Neven Dondur i generalni sekterar Kik boks saveza Srbije Petar Petrović posebno su pohvalili Aleksandra Menkovića, Teodiru Manić i Ajlu, kao tri najbolja borca na takmičenju u Mađarskoj”, dodao je Dupljak.

Reprezentacija Srbije je u Budimpešti osvojila 37 medalja, od toga 14 zlatnih, 10 srebrnih i 13 bronzanih.

M. Minić

Podeli