Društvo

Emirati darovali najsiromašnije

Delegacija Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji boravi u Novom Pazaru. U Gradskoj upravi dočekao ih je gradonačelnik sa saradnicima, gde je održan sastanak, a nakon toga svi zajedno uputili su se do Sportsko-sajamske ustanove ‘’Pendik’’ gde je građanima slabijeg imovnog stanja uručena ramazanska donacija.

Ambasadora Mubaraka Al Daherija i članove delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata dočekao je pred zgradom Uprave grada gradonačelnik Nihat Biševac i predstavnici lokalne vlasti. Sastanak je održan u Kabinetu gradonačelnika, a bilo je reči o mesecu posta, Ramazanu, koji se u Novom Pazaru posebno obeležava, dosadašnjoj, ali i budućoj saranji sa Emiratima, te potencijalnim investicijama.

U duhu Ramazana, domaćini i gosti uručili su pokplon pakete građanima slabijeg imovnog stanja. Uz osnovne životne namirnice oni su dobili i hurme. Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac izrazio je zahvalnost dragim gostima, koji su, kako je rekao, značajno doprineli unapređenju života građana u ovom gradu.

Od Ujedinjenih Arapskih Emirata i Fondacije Halifa Bin Zaid Al Nahjan, 890 novopazarskih porodica dobilo je poklon pakete sa osnovnim životnim namirnicama i ramazanskim hurmama. Podela je izvršena posredstvom Centra za socijalni rad i humanitarne organizacije ‘’Otvorena ruka’’.

S.Lj.

 

Podeli