Kultura

RTV Novi Pazar u Lisabonu: Najveće šanse za pobedu imaju Kipar, Izrael i Irska

U Lisabonu u Altis areni u toku je finale 63. Pesme Evrovizije. Svi 26 zemalja finalista su nastupili i svi željno očekuju da počne glasanje. Ko će odneti pobedu iz Lisabona znaće se pola sata iza ponoći a najveći favoriti su Kipar, Izrael, Irska, Češka, Italija.

Srbiju predstavlja sastav Sanja i Balkanika koji potajno, iz prikrajka, priželjkuju dobar rezultat.

Ovogodišnje finale obeležio je incident kada je muškarac iz publike u toku nastupa predstavnice Velike Britanije Suri uspeo da se popne na binu i otme joj mikrofon. Suri nije mogla da veruje šta se dešava, a dok je obezbedjenje reagovalo i uklanjalo muškarca, predstavnica Velike Britanije nije mogla da sakrije suze.

Publika je naše predstavnike pozdravila ovacijama i aplauzom, a ako je suditi po reakcijama, Srbija je oduševila sve koji su u Lisabonu prisustvovali prestižnom takmičenju.

Altis Arena bila je prepuna prethodnih dana kada su održavane probe a karte za finale rasprodate su još pre dva meseca.

Pobednik ovogodišnje Evrovizije biće poznat nakon glasanja žirija iz 43 zemlje a njima kojima će biti pridodati i glasovi publike.

K.R i Z.M.

Ovaj izveštaj su podržali: Brug jeans, Poliklinika Grlica, Alexandar cosmetics, nameštaj Dasa, Srednja medicinska škola Tutin, IBS Trade, Milord, IKAN, Premia, Srednja škola Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar i pekara Sač.

 

Podeli