Vesti

Stižu nam kiše i vremenske nepogode

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na vremenske nepogode koje bi sutra i prekosutra mogle da pogode Srbiju.

Sutra i u utorak ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom, koji će biti izraženiji u utorak.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Po podne na zapadu i jugu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima zemlje očekuje se da lokalni razvoj oblačnosti uslovi kišu i kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće od 8 C do 16 stepeni, najviša dnevna od 23 C do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do srede će biti umereno do potpuno oblačno i svežije, mestimično s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Više padavina očekuje se u ponedeljak i utorak kada su ponegde moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa pojavom grada. U ostalim danima do kraja perioda suvo, u većini krajeva pretežno sunčano, uz postepeni porast temperature.

mondo

foto/ A. Ni.

Podeli