Društvo

Upis dece u PPP u toku

Upis dece u Pripremni predškolski program koja su rođena u periodu od 1.marta 2012.godine zaključno sa 28.februarom 2013.god. za školsku 2018/19 je u toku.Upis važi za decu pripremnog predškolskog programa u trajanju od 4h koji je obavezan i besplatan a vrši se u pripadajućim objektima Predškolske ustanove “Mladost”.

Ove godine u Pripremni predškolski program u trajanju od 4h biće upisano 1450 dece.Upis je je u toku i obavlja se svakog radnog dana u pripadajućim vrtićima PU “Mladost” i to u DV”Naše dete”,”Mladost”,”Pčelica” i “Abu Dabi” od 10-14h dok dok je u DV”Dečija radost” od 10-18h.

Za prostore van sedišta Ustanove dokumenta roditelji dostavljaju vaspitačima pri školama.

”Bez uverenja da je pohađalo PPP (u trajanju od 4h) koji je po zakonu obavezan,dete neće moći da bude upisano u prvi razred” kazala je direktorka PU”Mladost” Sabina Hoćanin.

Pored Izvoda iz matične knjige rođenih deteta roditelji moraju dostaviti i potvrdu da je dete zdravstveno sposobno i redovno vakcinisano a za decu sa smetnjama i teškoćama u razvoju neophodno je i  mišljenje Interresorne komisije i ostala zdravstvena dokumentacija.Za decu kojoj je odložen upis u prvi razred potrebna je Odluka nadležne OŠ o odlaganju početka školovanja.

Iz PU”Mladost” napominju da ukoliko se dete ne može rasporediti u vaspitnu grupu ili u terminu i kod vaspitača za kojeg su se roditelji izjasnili pri upisu,biće raspoređeno u vaspitnu grupu i termin kod vaspitača u skladu sa odlukom komisije za upis.Ono što naglašavaju jeste da je pri upisu obavezno prisustvo deteta.

 

B.B.

 

Podeli